Dyskopatia

dyskopatia_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • witam od roku borykam sie z okropnym bolem pleców ale dopiero dzis powiedziano mi ze moze to byc dyskopatia niby brzmi dosyc powszechnie ale jednak fakt ze moze czekac mnie operacja troche mnie przer...(więcej)
  • Od 2 lat choruję na kręgosłup-dyskopatia,jest metoda leczenia-endoskopowa ,na czym to polega czy daje rezultaty,Jestem po badaniu komputerowym,uwypuklina krązka z u ciskiem na obydwa korzenie nerw...(więcej)
  • Przykro nam , że krotki , ale wiadomość jest wysyłana do użytkownika i captcha zresetować nie prześle , dlaczego?...(więcej)
  • a ja polecam inne podejście do rehabilitacji. mgr Grzegorz Balik i Rafał Krasicki. W Warszawie...(więcej)
  • ja mam dyskopatię szyjną, a największ bóle miałam w czasie chodzenia na basen, niestety. Rehabilitantka powiedziała mi później, że pływac mogę, owsze, ale najlepiej na plecach :-/...(więcej)
  • Na to nie ma rady będzie boleć do śmierci a najlepiej przejść na emeryturę i wyjechać do ciepłego kraju to trochę ulży...(więcej)

Forum -> dyskopatia a ciąża

Tytuł:dyskopatia a ciąża
Autor:kasia
5.3.2010, 11:19
Mam pytanko, czy z dyskopatią można rodzić naturalnie czy też konieczne będzie cesarskie cięcie? Bo słyszałam, że w czasie naturalnego porodu ból może być nie do zniesienia i kręgosłup może tego nie wytrzymać.

Tytuł:dyskopatia a ciąża
Autor:Justyna
7.4.2010, 10:39
Jak najbardziej mam za sobą dwa porody i moje dzieci do małych nie należały rodziłam naturalnie pomocna jest piłka do ćwiczeń rozluźniających mięśnie i masaż kręgosłupa a co najważniejsze nie leżeć cały czas w pozycji horyzontalnej bo wtedy ból jest duży. Pozdrawiam

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

dyskopatia_ciekawostki

Ciekawostki

Wylew
Wylew jest to napłyniecie krwi do mózgu i jego mechaniczne uszkodzenie. Wylew jest następstwem wypadku. Krew która napływa do mózgu powoduje jego pokaźne uszkodzenie, gdyż przestrzeń znajdująca się w naszej głowie jest ograniczona przez czaszkę, a napływająca krew tworzy w niej wtedy nadciśnienie, co w efekcie powoduje uszkodzenia mózgu.

Czy wiesz, że...

Akromegalia
Zmiany somatyczne w akromegalii zależą od pobudzenia syntezy białek i kwasów nukleinowych, a więc od nasilenia procesów anabolicznych w skórze, układzie kostnym i mięśniowym oraz w tkankach podporowych.

Polecamy

Wysokie ciśnienie, czyli powszechnie znane nadciśnienie tętnicze jest chorobą, która objawia się między innymi zbyt wysokim ciśnieniem tętniczym krwi ok. 140/90 i wyższe, co jest bardzo niebezpieczne dla życia.

Archiwum

Bóle migrenowe to uciążliwa choroba przeszkadzająca nam w codziennym funkcjonowaniu. Objawia się ona pulsującymi bólami głowy, które co jakiś czas się powtarzają. U każdego pacjenta jest to inny czas występowania. Jednak czas trwania specjaliści określili na 4 do 72 godzin. Również każda migrena różni się stopniem natężenia bólu. W walce z tą chorobą nie wiele leków sobie radzi. Skutecznym lekiem, polecanym przez osoby z tymi dolegliwościami jest Pyralgina.